Pas  Nalika lagi blogwalking (maca-maca blog ana ing internet), tanpa sengaja nemu blog sing isine ono film kartun (http://thekampretshow.blogspot.com).
Ora ngira sak durunge, jebul kartun ini nganggo basa Jawa. Kartun iki lucu temen, basa Jawa-ne kanthi logat Jawa Timuran kenthel. Kanca-kanca bisa nonton salah sawijining kartun iki ono kene.

kampret.jpg

Sak liyane kartun kasebut mau, isih ono uga kartun-kartun liya ono kene.

Iki salah sawijine, judule Grammar.. (Isih Jawa-timuran, cak!)

Coba digateake, tombol tilpune nganti ono 16!! hahaha
Lan ojo kaget yen krungu akeh pisuhan khas suroboyoan… :-D
Malah, saben pisuhan lan guneman ‘atos’ ono poine(lha piye to..).
Jebul ono bagian mburi disebutake:

Meskipun “grammar” dan nada bicaranya agak keras, tapi survey membuktikan sembilan dari sepuluh orang Surabaya berhati mulia. Insya Allah… Sumber: Harian Kempas
(Dont Look Surabaya just from the grammar…)

Arek-arek Jawa Timur jebul uga padha kreatif.

(Wah, mbayangke ana kartun Jogja crita jaman perjuangan nganggo basa sandi basa walikan, mesti lucu poll ;-) )

About these ads